KLOSS – Koulujen kehittämä

KLOSS on koulukäyttöön sovitettu moduulijärjestelmä, joka sopii parhaiten ala-asteen käyttöön.

Tilat ovat ilmavat, valoisat ja tilavat ja niissä on hyvä akustiikka. Jokaiseen luokkahuoneeseen liittyy erillinen ryhmähuone, wc ja oma sisäänkäynti/eteinen, jossa on tilaa vaatteille ja kengille. Luokkahuoneiden vakiovarustukseen kuuluu ilmoitustaulu, valaistu valkotaulu, kaappi ja tiskipöytä.

Tavoittelemme pitkäjänteisesti kestäviä ratkaisuja ja kehitämme moduulijärjestelmäämme kokonaisperspektiivistä, jossa viihtyvyys, ympäristö ja taloudellisuus käyvät käsi kädessä. Tällaisia ovat esim. lämmön talteenotto, aikaohjattu ilmanvaihto, läsnäolo-ohjattu valaistus, yksilöllinen lämmityksen säätö ja lämpötilan lasku yöllä, viikonloppuisin ja lomalla.

Uusi hieman älykkäämpi koulu - KLOSS Smart

Uusi älykäs KLOSS sisältää useita energiankulutusta pienentäviä järjestelmiä. Suurin ero on se, että siinä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Voit itse valita liitetäänkö moduuli kaukolämpöverkkoon vai lämpöpumppuun. Molemmissa tapauksessa ratkaisu on energiatehokas. Lisäksi seinät ja lattia ovat paremmin eristettyjä, ilmanvaihto on tarveohjattu ja valaistus läsnäolo-ohjattua. Nämä parantavat entisestään energiatehokkuutta. Julkisivu on harmaaksi maalattu.

quote iconKäyttäjien negatiiviset ennakko-odotukset parakista eivät todellakaan toteutuneet.quote icon
Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän Carea Kastek Oy:n tekninen isännöitsijä

Lisävalinnat

Tarvitsetko apua löytää oikea moduulijärjestelmä?