Fazerin Vaaralan pääkonttori peruskorjaukseen

Fazerin Vaaralassa sijaitsevan pääkonttorin saneeraus käynnistyi tammikuussa 2016. Henkilöstön väliaikaiseen sijoittamiseen tarvittavat tilat hankittiin Temporentilta.

”Temporentin tarjoama vaihtoehto täytti parhaiten Fazerin väliaikaistiloille asettamat tavoitteet”, sanoo Fazerin projektijohtaja Janne Toivanen.

”Saimme väistötilat käyttöön nopeasti. Kahdeksan viikon kuluttua tilauksesta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihin. Olen tyytyväinen Temporentiin”, hän jatkaa.

Toivasen mukaan Fazerin toiminnan kannalta on tärkeää pitää koko henkilöstö tehdasalueella.

Tiloissa työskentelee päivittäin noin 200 Fazer Makeisten myynnistä ja markkinoinnista sekä asiakastoimituksista vastaavaa henkilöä puolentoista vuoden ajan.

Väliaikaiset Fazerin Makeiset -yksikön työtilat haluttiin mahdollisimman viihtyisiksi ja tehokkaiksi. Erityisen tärkeää Fazerille oli luoda henkilöstölle laadukas ja toimiva työympäristö.

”Vanhoissa tiloissamme kaikilla oli omat työhuoneet, mutta pääkonttorin peruskorjauksen jälkeen työskentelemme monitoimitiloissa. Väistötiloissa pääsemmekin harjoittelemaan tulevaa ja saamme hyvää kokemusta avokonttorityöskentelystä”, sanoo Toivanen.

1000 neliötä tilaa

Yhteensä reilun tuhannen neliön laajuiset ja 37 Kubik-toimistomoduulista koostuvat siirtotilat maalattiin ennen asennusta Fazerin sinisiksi. Väistötilaa kutsutaan Fazerilaksi.

Temporentin Kubik-toimistomoduulit on suunniteltu erityisesti toimistokäyttöön. Niissä on isot avarat ikkunat ja optimaalinen huonekorkeus luo ilmavan tunnelman.

Fazerilan pääovesta avautuu viihtyisä iso odotusaula vieraille. Henkilökunnan taukotila on kodikas ja toimiva. Tilassa on täydellinen keittiö kodinkoneineen.

Väistötilat on rakennettu H-kirjaimen muotoon. Moduulit yhdistävään osaan saatiin pitkät tarvikekaapistot kummallekin seinämälle. Samasta tilasta on kulku myös ulos.

Moduulien etelänpuoleiseen välitilaan on tulossa kesäterassi henkilökunnan virkistystilaksi.

Tammikuun tiukan pakkasjakson aikana lämpötilat ja ilmastointijärjestelmä toimivat moitteettomasti. Lämpimillä keleillä ilmastointijärjestelmä säädetään jäähdyttämään sisäilman halutun asteiseksi. Se tekee työpäivästä miellyttävän.

Myynnin tarpeet huomioitiin hyvin

”Suhtauduin avoimin mielin siihen, että muutamme väistötiloihin. Mielessä kyllä kummitteli näkymä väistötiloista, joita kouluympäristössä olemme nähneet”, kertoo Makeiset-yksikön myyntijohtaja Sami Tawast.

”Olen kuitenkin tyytyväinen muuttoon. Kaikki oli mietitty etukäteen. Myynnin tarpeet oli huomioitu. Saimme myös apua kaikkiin ongelmiin”, hän sanoo.

Tawastin mukaan tiloissa on riittävästi sekä isoja että pieniä kokoustiloja.

”Olemme kyllä joutuneet opettelemaan uudet toimintatavat. Äänet ja äänenkäyttö on huomioitava avotilassa. Tämä on hyvää harjoittelua tulevaan, sitten kun muutamme takaisin saneerattuihin pääkonttorin monitoimitiloihin”, hän sanoo.

Tultiin kuin mökille

Asiakastoimituspäällikkö Linnea Valtonen muutti ensimmäisenä uusiin väistötiloihin joulukuun lopussa 2015. Valtosen vastuulla on kaikki Fazer Makeiset -yksikön asiakastoimitukset.

”Eniten minua jännitti, miten toimitukset hoituvat muuton jälkeen. Ongelmia ei ole kuitenkaan ollut. Myös tietotekniikka toimii moitteettomasti.”

”Tilat ovat viihtyisät ja tunnelmalliset, ihan kuin olisimme tulleet mökille. Eihän me täältä haluttaisi pois muuttaakaan”, nauraa Valtonen.

”Työilmapiiri on parantunut selvästi. Ideoita kumpuaa työviihtyvyyden parantamiseksi. Tiedon kulku on nopeutunut. Ennen viestit laitettiin sähköpostilla. Nyt ne voi vain huikata, kun kaveri on lähellä”, Valtonen jatkaa.

”Suunnitteilla oleva kesäterassi tulee lisäämään entisestään mökkifiilistä”, sanoo Valtonen.

Tarvitsetko apua löytää oikea moduulijärjestelmä?

KUBIK toimisto